Unde eşti, Fericire?

În ultima vreme, aud foarte mulți oameni că vor un anumit lucru sau o anumita persoană ca să fie fericiți.

Aşa că eu m-am hotărât să plec în căutarea ei, a Fericirii, evident! Odată pornită la drum, am întâlnit un copil şi l-am întrebat dacă nu cumva a văzut Fericirea.

-Ba da, am văzut-o când am primit maşinuța asta (mi-o arată), dar nu a stat mult şi a plecat. Atunci am pornit şi eu în direcția indicată. Nu la mare depărtare,  am întâlnit doi tineri cărora le-am adresat aceaşi întrebare. Tinerii mi-au răspuns :

-Fericirea? A fost pe aici când ne-am primit maşinile, dar a plecat la două zile după. Am mulțumit şi am continuat să merg.  Ajunsă pe un deal, am început să strig.

-Unde eşti, Fericire? Deodată, a venit la mine o femeie îmbrăcată în alb (atunci mi-am dat seama că era Fericirea).

-De ce cauți Fericirea şi pentru ce?

-Pentru că vreau să trăiesc fericită!

A început să plângă şi a oftat.

-Off! Voi, oamenii, căutați Fericirea în propriile foloase, în lucruri materiale: maşină, casă, bani, carieră..Dar sufletul? Cu el ce faceți? Îl lăsați să moară! Cât a ținut fericirea cu adevărat pentru voi, cei care le aveți ? A ținut o zi? A ținut o saptămână? A ținut luni în şir? A ținut ani în continuu? Nu îmi răspundeți mie. Răspundeți-vă vouă!

Am plecat capul în jos, ruşinată…Avea dreptate!

-Vezi, tu?  Fericirea e DUMNEZEU. Cum poți fi fericit fără de Cel care a creat-o? Cum poți să nu îți dai seama că, numai cu ea se hrăneşte sufletul? De aceea, ea nu durează decât puține clipe. Eu merg adesea prin lume şi vă mărturisesc ceva: în puține locuri pot să stau, pentru că oamenii nu îşi doresc cu adevărat să fie fericiți! Ei cred că Fericirea vine din bunăstare. Eu vin din Dumnezeu. Dacă asta ai vrut să afli, atunci ai ajuns unde trebuie!

Mi-am dat seama că am pus întrebarea greşit. Nu era: ,,Unde eşti, Fericire?”, ci: ,,Cine este Fericirea?”.

Dar tu, dragul meu învingător, nu vrei să fii FERICIT? Este gratuit şi îți promit că nu ai să regreți !Screenshot_2016-06-01-09-37-39-1

Lasă un comentariu